Værd at vide om energimærkning af en bolig

Det er lovpligtigt, at en bolig skal energimærkes i forbindelse med et salg. Trods dette er der mange, der ikke er klar over, hvad de skal bruge energimærket til, og hvordan det kan bruges på bedste vis i forbindelse med køb af bolig. Det er sælger, der står for at skulle få foretaget en energimærkning af boligen.

Hvad er et energimærke?

Et energimærke er en indikator for, hvor energieffektiv en bolig er. I forbindelse med en energimærkning bliver der lavet en energirapport. I denne energirapport er det muligt at se, hvilke energiforbedringer du selv eller en kommende køber kan lave for at gøre boligen mere energirigtig. Det er Energistyrelsen, der administrerer energimærkningsordningen.

Sådan får din bolig et energimærke

Har du brug for, at din bolig skal have et energimærke i forbindelse med, at du skal sælge den? Eller vil du bare gerne selv blive gjort opmærksom på, hvordan du kan gøre din bolig mere energirigtig? Så skal du henvende dig til et af de mange firmaer i Danmark, der tilbyder at lave energimærkning af boliger. Det er altså nemt og ligetil at få en energikonsulent ud for at udarbejde en energimærkningsrapport.

Ordningen med energimærkning har eksisteret i et stykke tid

Faktisk så har energimærkningsordningen eksisteret lige siden 1998. Men det var først i 2010, at det blev lovpligtigt, at en bolig skulle have et energimærke, når den skulle sælges. Men hvorfor blev det lovpligtigt med energimærkning af boliger? Det er på grund af, at der kom et EU-krav om, at vi danskere skal reducere vores energiforbrug.